Pokerface

Pokerface

Naast kapster en eigenaar van de kapsalon Liesbeth Fonteijn Hairstyling is Liesbeth ook assessor bij het MBO in Amersfoort. Als assessor beoordeelt zij studenten in de kappersopleiding, tijdens een examen, volgens erkende kwaliteitsstandaarden.

Niets is zo wisselend als assessor zijn.
Elke onderdeel, van de proeve van bekwaamheid die de studenten afleggen, is verrassend.
Voor mij, als assessor staan de proeven van bekwaamheid beschreven in een ongeveer 30 pagina dikke omschrijving. Deze lees ik een avond van te voren door. Het omvat de voorwaarden, het puntensysteem, de beoordelingscriteria ect. Zaken waar je goed van op de hoogte moet zijn om op de juiste wijze te  kunnen beoordelen.

De studenten zijn zenuwachtig en daardoor afwisselend in humeur.
Het haar van de modellen wordt gemeten om te bepalen of de lengte voldoet aan de voorwaarden. En dan… gaat het feest beginnen… De tijdwekkers worden gezet en mijn gezicht, het gezicht van de assessor, gaat op stand pokerface!
Alles wat ik zie, en hoor wordt genoteerd. En wat er allemaal wordt gehoord en gezien…. tja…. pokerface!

Na afloop van de diversen onderdelen, waaruit een proeve van bekwaamheid bestaat, willen de studenten weleens proberen om iets los te krijgen door te vragen, “En hoe vindt U het resultaat??”. Ze kijken je dan met grote verwachtingsvolle ogen aan.
Tja, proberen mogen ze altijd maar ik… ik behoud mijn pokerface !

Het resultaat van de proeven blijft op deze manier spannend tot aan de uitreiking van een certificaat.
Al met al, altijd een geweldige dag. En dubbel geweldig als de studenten, door vakkundig te werken, met een voldaan gevoel en een behaald certificaat, naar huis vertrekken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *